Stoppet toilet i Stenlille

Hvis dit toilet er stoppet til, kan det skyldes, at der er dannet en prop i kloakrørene. Det kan være en stor klump af toiletpapir, som lige skal opløses af vand, og så virker dit toilet igen. Det kan også være et mere alvorligt problem, som kræver professionel hjælp. Sker det jævnligt, at dit toilet stopper til, kan det være en god idé at kontakte en autoriseret kloakmester for at finde en varig løsning på problemet.

Vil du gerne have en fast pris på, hvad det koster at få udbedret eventuelle problemer, kan du prøve at indhente 3 tilbud hos 3Byggetilbud.dk, som vi reklamerer for.

Få 3 uforpligtende tilbud på hjælp til et stoppet toilet


I nogle tilfælde kan et stoppet toilet kræve akut hjælp som fx slamsugning eller kloakspuling. Flere autoriserede kloakmestre har en vagttelefon, som du kan ringe til, hvis du har brug for akut hjælp. Tag et kig på deres hjemmeside for at finde nummeret på deres døgnvagt, hvis du har brug for hurtig hjælp til et stoppet toilet i Stenlille. Her på siden kan du finde kontaktinformation til autoriserede kloakmestre, som kan hjælpe dig, hvis du jævnligt bøvler med et stoppet toilet i Stenlille.

 • Midtsjællands Entreprenør & Kloak
  Assentorpvej 77
  4295 Stenlille

  Telefon: 40 81 58 18

 • Kresten Stobbe
  Sorøvej 25
  4295 Stenlille

  Telefon: 22 14 43 83

 • Ingersen Ejendom v/Hans Ingersen
  Tjørntvedvej 45
  4295 Stenlille

  Telefon: 40 13 67 69

Måske kan du selv løse problemet med et stoppet toilet

Inden du griber telefonen for at ringe til en autoriseret kloakmester, er der et par ting, som du skal kan gøre for at forsøge at få dit toilet til at fungere igen. Måske kan du ikke trække ud, fordi der er dannet en prop i rørene. Det kan være toiletpapir, der har samlet sig i en stor klump, hvis du har brugt meget på én gang, inden du trækker ud i toilettet. Mange af os har skiftet toilettet ud til et nyt vandbesparende toilet, og der kan nemt opstå propper i rørene, når vi ikke bruger nok vand til at skylle ud med.

I første omgang kan du derfor prøve at vente et kvarters tid for at se, om vandet lige så stille og roligt begynder at synke igen af sig selv, når toiletpapiret bliver opløst af vandet. Derefter kan du prøve at skylle ud igen for at se, om toilettet virker ordentligt igen.

Hjælper det ikke blot at vente, kan du måske løse problemet på en lidt alternativ måde. Start med at hælde en ordentlig sjat opvaskemiddel i toilettet. Det kan hjælpe til at smøre afløbet, så hvad der nu end har sat sig fast, lettere kommer fri igen. Hæld derefter en stor spand i toilettet men pas på, at det ikke løber over kanten af toiletkummen. Derefter skal du igen væbne dig med tålmodighed og vente et kvarters tid, inden du gør mere. Opvaskemidlet falder til bunden og skal have tid til at virke. Vandet skulle gerne synke i toilettet. Gør det det, kan du prøve at skylle efter med en stor spand varmt vand, som du hælder hurtigt ned i toilettet.

Virker denne metode heller ikke, må du i gang med svupperen. Placer svupperen i bunden af toilettet, så den lukker til for afløbet. Pres svupperen ned, så sugekoppen bliver tømt for luft og der dannes undertryk. Pump derefter svupperen op og ned nogle gange. Prøv eventuelt flere gange, hvis det er nødvendigt. Forhåbentligt kan det få proppen til at løsne sig, så dit toilet ikke længere er stoppet til.

En kloakmester i Stenlille kan hjælpe dig, hvis dit toilet er stoppet til

Hjælper det heller ikke, bør du overveje at ringe efter professionel hjælp. I mange tilfælde skal du have fat i en autoriseret kloakmester. Han kan vurdere årsagen til problemet og finde en løsning. Måske er det nødvendigt at lave en tv-inspektion, så han kan se, hvordan det står til nede i kloakrørene. Det kan være, at han vurderer, at det er nødvendigt med en gang slamsugning først, så man kan se kloakken ordentligt under en tv-inspektion. Den kan afsløre, hvad der er galt med din kloak. Der kan fx være rødder fra træer, som blokerer kloakken. Det kan man løse ved hjælp af rodskæring. Det kan også være, at det er på tide med en kloakrenovering, hvis din kloak er af ældre dato.

Tips til at ungå et stoppet toilet

Mange af os er blevet gode til at spare på vandet. Vi har måske skiftet toilettet ud til et lavtskyllende toilet og bruger altid det mindste skyl, når vi trækker ud. Desværre er den mængde vand ikke altid nok til at skylle papiret ud, så det kan samle sig i en klump og spærre kloakken. Det kan især være et problem, hvis der ikke er hældning nok på kloakrørene ud til hovedkloakken. Derfor bør du også altid undgå at skylle andre ting som fx rullerne fra toiletpapir, hygiejnebind, bleer og lignende ud i toilettet. Ellers kan der være risiko for, at din kloak stopper til.

En autoriseret kloakmester i Stenlille kan løse problemerne med dit toilet

En autoriseret kloakmester vil naturligvis først afdække, hvad der er årsagen til, at dit toilet stopper til. I nogle tilfælde vil han starte med at foretage en tv-inspektion. Der kan nemlig være mange årsager til, at en kloak er blokeret, og det kan man afdække med en tv-inspektion, hvor man fører et kamera ned i kloakken. Måske er dele af kloakken faldet sammen, der er rødder, eller der har samlet sig en masse skidt og snavs. Måske kan slamsugning eller kloakspuling løse problemet. Måske er det kloakbrønden inde hos dig selv, der trænger til at blive renset for skidt og snavs. I slemme tilfælde kan den bedste løsning være en kloakrenovering. Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, da man har udviklet metoder som fx strømpeforing, der er en opgravningsfri kloakrenovering.

Det er under alle omstændigheder vigtigt at få lokaliseret årsagen til dit problem og få det afhjulet én gang for alle. Derfor er det ikke altid den billigste løsning, der er den bedste for dig i det lange løb. Det kan jo hurtigt blive en dyr affære, hvis du i tide og utide må ringe efter akut hjælp til et stoppet toilet.

Derfor er det ofte en god idé at kontakte en autoriseret kloakmester, hvis du jævnligt døjer med et stoppet toilet. Stenlille og omegn huser flere autoriserede kloakmestre, som du kan ringe til, hvis den er gal med dit toilet.